söndag 1 mars 2009

C som i vändning

C är en vacker bokstav, införd i det latinska alfabetet från fenicierna som i sitt alfabet dock skrev bokstaven på felvänt sätt - ). Eller då möjligen rättvänt. Vändningen av saker och ting är intressant. Men till skillnad från de tämligen tråkiga frågorna om vad som eventuellt är rättvänt respektive nervänt är det som är upp-och-nervänt roligt. Upp-och-nervänt spelade en central roll i exempelvis medeltida karnevaler där man under en tid kunde skoja med överheten, biskopar och andra potentater genom att vända på den sociala och politiska ordningen. Denna linje i förhållningssättet till världen är definitivt underskattad :)

2 kommentarer:

despina sa...

antar att du kommer dra detta ända till Ö... det finns en deckarförfattare som skrivit en deckarserie på samma sätt... tror hon är t nu. hon har blivit svinrik på den idén. Kanske ser vi början till något stort här?! :)

Mikael Spång sa...

exakt...och blir rik på kuppen, fast då kanske man inte ska avslöja allt här, lite problem det här med nätet och bloggande om man ska tjäna pengar...i varje fall innan man blir "upptäckt"...men till det bidrar ju din kommentar, tack för den..)